Klotter

klotter1litenOcab utför klottersanering och rengör fastigheter, fasader, hissar, gångtunnlar och bankomater. Ocab utför även förebyggande klotterskydd samt återställer väggen genom ommålning av underlaget där det krävs. Ocab erbjuder även klotteravtal där vi utför rondering, tillsyn och klottersanering.

Ocab utför klottersanering på i stort sett vilket underlag som helst. Ocab utför klottersanering med hjälp av olika metoder, metodvalet beror på vilken färg klottraren använt samt vilket underlag som är nedklottrat. Ocab använder sig av följande metoder vid klottersanering: rengöring med svamp, högtryckstvätt med eller utan kemiska medel samt blästring beroende av vilken yta som är nerklottrad. Våra metoder är skonsamma och miljövänliga. Om klottret sitter på en målad yta kan det ha trängt ner i färgen. Vi mattar då ner klottret och målar sedan om väggen.

Klotterskydd

I förebyggande syfte kan vi klotterskydda väggar, fasader, hissar och andra platser som är speciellt utsatta. Klotterskyddet stryks eller sprutas på den rena ytan och ligger sedan som en hinna på underlaget och förhindrar att färg, smuts och föroreningar tränger in. Däremot släpper det igenom fukt så att underlaget kan andas. Om klottrarna ger sig på den skyddande ytan med sprayfärg eller annan klotterfärg kan klottret lätt avlägsnas med vanligt vatten. Den klotterskyddade ytan försvårar även för affischer och klistermärken att fästa. Klotterskyddet håller i upp till fem år och det är lätt att återskydda ytan. Klotterskyddet kan även användas för att underlätta rengöringen i t ex smörjhallar, lackboxar och andra utrymmen som är utsatta för hård nersmutsning.

Vill du läsa mer? Klicka på www.ocab.se

Kontakta oss på 0550-188 85 eller maila oss för offertförfrågan.