Handrengöring

Alron handdesinfektion

Alron Handdesinfektion är en produkt framtagen för kroppsdesinfektion och ger tack vare sin unika formulering ett såväl direkt som långtidsverkande skydd mot olika sorters bakterier, svamp och virus. Produkten är parfymfri och torkar inte ut huden vid användning.

Till skillnad från de alkoholsbaserade (70%) handdesinfektionsmedlen som är vanligt förekommande på dagens marknad, är Alrons Handdesinfektion vatten- och väteperoxidbaserad.

Alron Handdesinfektion innehåller 2,5–3% väteperoxid vilket tillsammans med ett kvartärt ammoniumsalt utgör de aktiva komponenterna i produkten. Gelen innehåller även glycerol, lägre alkoholer och en mindre mängd glykolsyra.

Komponenter

Väteperoxid

Väteperoxid är ett kraftfullt oxidationsmedel som är effektiv mot ett brett spektrum av olika mikroorganismer så som bakterier, jäst, svamp, virus och sporer.

Enligt gällande förordningar anses en 3% lösning väteperoxidlösning inte vara hälsovådligt eller miljöfarligt. Väteperoxid har länge använts för sterilisering av sår inom sjukvården.

Kvartärt ammoniumsalt

För att förbättra och komplettera aktiviteten av väteperoxid innehåller Alron Handdesinfektion små mängder kvartära ammoniumföreningar som vanligtvis används som sjukhusdesinfektionsmedel.

Kvartära ammoniumföreningar uppvisar fungicid, bakteriell och virucidal aktivitet mot lipofila (höljes) virus, såsom coronavirus.

Glycerol

Glycerol (även kallad glycerin) är en trevärdig alkohol. Den har bakteriehämmande och antivirala egenskaper och används i en rad olika hudvårdsprodukter och för behandling av sår och brännskador på huden. I Alrons Handdesinfektion används denna pga. av sin hygroskopiska egenskap då den mycket effektivt återfuktar och smörjer huden samt att den hjälper till att stabilisera väteperoxiden.

Glykolsyra

Glykolsyra eller hydroxiättiksyra är en syra aningen starkare än ättiksyra. Glykolsyra har goda bakteriedödande egenskaper som tränger igenom det övre skiktet av epidermis (döda hudceller) och används bland annat i hud-peeling produkter. Glykolsyran i Alron Handdesinfektion stabiliserar väteperoxiden och bidrar till att desinficera huden på djupet.

Alkohol

Alron Handdesinfektion innehåller små mängder lågkoncentrerad alkohol, etanol och/eller isopropanol. Även om alkohol i sig har antimikrobiell effekt har den i Alron Handdesinfektion huvudsyftet att underlätta och öka gelens förmåga att tränga in i huden.

Användning

 • Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.
 • Om möjligt, torka händerna med engångsduk.
 • Applicera en liten mängd (ca 3ml) och gnid in hela handytan noggrant.
 • Låt gelen lufttorka.
 • Produkten har tack vare sin formulering även en långtidsverkande effekt då de verksamma komponenterna stannar kvar på huden och bildar ett skydd mot nya angrepp under en tid.
 • Applicera återigen gel efter varje ny handtvätt, då händerna varit i kontakt med väta eller då handen utsatts för en tids normalt slitage för att bibehålla den skyddande effekten.

Säkerhets- och hälsoföreskrift

Alron Handdesinfektion bör inte användas i sår eller på såriga hudtyper. Detta då det kan medföra en stickande/svidande känsla. Om hudirritation skulle uppstå tvättas huden med tvål och vatten.

Trots att koncentrationen av väteperoxid (3%) i gelen anses säker ur hälsosynpunkt kan denna orsak en viss vitnad av huden hos vissa användare. Detta är helt ofarligt och är en naturlig effekt av väteperoxiden. Vitnaden försvinner vanligtvis inom 10–15 minuter.

Undvik att få produkten i ögonen då den kan orsaka allvarlig ögonirritation. Vid ögonkontakt skölj omedelbart med riklig mängd vatten. Om möjligt ta ur eventuella kontaktlinser och fortsätt skölja.

Vid hantering av större mängder gel, där risk för stänk är stor, bör skyddsglasögon bäras.

Vid bestående ögonirritation uppsök läkarvård.

Kontaktformulär

  Aktuellt

  Nyhet! Ytdesinficerande wipes

  Stora, luddfria dukar som snabbt torkar av stora ytor. Torkdukarna är mättade med en kraftfull desinfektionslösning som har dokumenterad* avdödande effekt på virus, bakterier, svamp och jästceller.

  Gratis hand- och ytdesinfektion

  Olssons städ och Probaco Sanering i samarbete med Anolytech delar ut gratis hand och ytdesinfektion i  Kristinehamn vid Olssons städ Tredje industrigatan 9 Kristinehamn.